MAT & DRYCK
3 dagar sedan

Att frysa tårtor och andra bakverk

Frysen är en räddare i nöden. Och det mesta av brödet man bakar är det ju inga konstigheter med att Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Sverige uppmärksammas för miljörätten

När jag växte upp var miljötänkandet en naturlig del av vardagen. Mina föräldrar var födda på 1920-talet, och deras i Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef är en riktig höjdare – nötkött som får puttra länge, länge tills det blir så mört att man Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Päronsylt

Päronsylt är jättegott! Varför inte koka en rejäl laddning, att ta fram under höstens frukoststunder? Päronsylt med citron Citronen ger Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Päronchutney

Chutney är en favorit i mitt kök – god både till starka indiska curryrätter och till klassisk svensk söndagsstek, men Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Septembermys…

… eller ska jag kanske kalla det septembergrönska? På vår gård blommar rosorna sin andra omgång just nu och det Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Älskade päron…

Tillhör du de lyckliga som har ett eget päronträd? Tänk så mycket gott du kan göra av dessa frukter! Sylt, Fortsätt läsa
https:
5 dagar sedan

Gammaldags plommonkaka

I morse bakade jag en vallmofrökaka. När man väl har bakat vill man inte sluta, så sedan bakade jag en Fortsätt läsa
https:
5 dagar sedan

Vallmofrökaka

Vallmofrökaka är en klassisk amerikansk mjuk kaka som är otroligt god. Jag bakar den alldeles för sällan, men idag har Fortsätt läsa
https:
5 dagar sedan

Tacokryddad kycklingpaj, artikel i LT och ny kokbok på gång

Foto Jan Andersson Kokboksrecept I går var det en stor dag för mig, jag var med i en artikel i Länstidningen i Östersund för första gången på många år. Jag blev häromdagen intervjuad och fotograferad av Jan Andersson inför en artikel om mina kokböcker och den nya...
https:
6 dagar sedan

Chocolate Chip Cookies

Finns det något som ropar ”Amerika” så mycket som chocolate chip cookies? De här är superenkla att baka och smakar Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Laxpytt och Skördefest i Jämtland/Härjedalen

Festlig snabbmat Idag får du tips på en riktigt festlig och god pytt som passar fint både som en lättare middag eller till helgens brunch, tillagad på lokalodlade grönsaker som just nu är i säsong. Att äta säsongsbunden mat är bra för både miljön och för oss, speciell...
https:
7 dagar sedan

Förläng sommaren med Chill Out Shiraz Rosé California

Nu är vi inne i september och det finns säkert de som tycker att det där med rosé bara tillhör Fortsätt läsa
https:
7 dagar sedan

Kundtjänst via telefon förenklar vardagen

För ett antal år sedan var jag aktiv i en kulturorganisation under några år. Det var otroligt roligt, och vi Fortsätt läsa
https:
7 dagar sedan

Björnbärskaka smakar härligt till kaffet!

Björnbär är fantastiskt goda bär, och har man tillgång till en buske att skörda är man lyckligt lottad. Glöm dock Fortsätt läsa
https:
7 dagar sedan

Viltskavsgryta och premiär för Restaurang Kroken

Rönn i höstfärger Höstmat Nu är hösten riktigt på gång här i Jämtland, dagarna har blivit mörkare och fuktigare men det är också väldigt vackert. Igår var jag på en väldigt trevlig höstpremiär, det var mina systerdöttrar Jessica och Martina som öppnade sin nya Rest...
https:
7 dagar sedan

Innan ordet klimatsmart var uppfunnet… levde folk klimatsmart!

Har du ätit fruktkräm på torkad frukt någon gång? Det gjorde vi ofta när jag växte upp – liksom det Fortsätt läsa
https:
7 dagar sedan

Den klassiska svenska landgången…

Landgången är ett stycke svensk matkultur som tycks ha blivit mer eller mindre bortglömd i drivorna av ciabatta och baguette. Fortsätt läsa
https:
7 dagar sedan

Brödpudding är en härlig, gammaldags efterrätt!

Brödpudding är en klassisk efterrätt i många länder och ett perfekt sätt att ta vara på – och dessutom göra Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Gammaldags äppelkaka

Recept på äppelkakor och äppelpajer kan man aldrig få för många av, tycker jag. Det här är  bara ett av Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Bammies – Cassavaplättar från Jamaica

Brukar du gå förbi cassavan i grönsaksdisken och undra vad man kan aanvända den till, mer än att fritera den? Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

11 september…

18 år sedan terrorattacken mot World Trade Center, och det känns som om det hände alldeles nyss. Jag minns fortfarande Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Fina fisken i en härlig gryta

Jag älskar fisk, och är alldeles särskilt förtjust i fisksoppa och en god fiskgryta. Här är ett favoritrecept! Fiskgryta med Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Jerk-kyckling

Den här kycklingen är fantastiskt god,  serverad med ett gott ris och gärna bitar av färsk ananas eller mango. Jerk-kyckling Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Matfotografering på Frösön

Jan Andersson fotograferar min picknick på Bynäset Höstpicknick Tillbringade några mycket trevliga timmar igår tillsammans med LTs mästerfotograf Jan Andersson i skogen på Bynäset, en av mina favoritplatser i Östersund, beläget på Frösön. Jag hade dukat upp en lite...
https:
9 dagar sedan

Tomater på 3 sätt – Ugnstorkade, chilisås och tomatsoppa

Tomattider Nu finns det gott om tomater, både hos alla som odlar själv och i handelsträdgårdar runtom i landet. Så passa på att göra lite goda rätter som du kan spara i kyl och frys till den kallare årstiden, som ju tyvärr är på gång. Idag får du som första tips e...
https:
10 dagar sedan

Krämig fiskgratäng från Diabeteskokboken för män

Krämig fiskgratäng Foto Mikael Eriksson Kokboksrecept Idag bjuder jag på ett riktigt gott recept från Diabeteskokboken för män, som jag skrev häromåret med Lars-Erik Litsfeldt. Han är mycket välkänd inom LCHF-kretsar, dels för sitt underfundiga sätt att skriva oc...
https:
11 dagar sedan

Glutenfritt nötbröd

LCHF-lunchmacka i skogen Du kanske provat mitt populära valnötsbröd sen tidigare, häromveckan bakade jag ett liknande bröd. Det har varit väldigt gott att ha med ut i skogen på en hel del utflykter, både på semestern i Dalarna och här hemma i Jämtland. Det h...
https:
12 dagar sedan

Lördagskväll II

Vissa avstår från vin och snacks även på lördagskvällen. De tar igen sig istället…
https:
12 dagar sedan

Lördagskväll!

Inte helgdagskväll i timmerkojan, men väl lördagskväll i Högdalen. Knapriga ostbågar – eller ostkrokar som man säger i Karlskoga där Fortsätt läsa
https:
Äldre >>
13 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
22 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
27 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
28 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
44 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
48 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
49 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
51 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
53 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
65 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
99 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https:
104 dagar sedan

Aktivt kol – allt du behöver veta + recept

Aktivt kol – allt du behöver veta. Ett inlägg jag har längtat efter att göra närmare 1,5 år. Det jag väntat på är egentligen de ultimata produkterna, och äntligen, ÄNTLIG...
lesscarbs.se
115 dagar sedan

Pannacottapaj – LCHF/paleo och glutenfri

Pannacottapaj är en kombination mellan två desserter jag gillar, kanske inte så svårt att gissa, pannacotta och paj såklart. Detta är den perfekta desserten eller fikat att bju...
lesscarbs.se
153 dagar sedan

Nötkakor med choklad -paleo, vegan glutenfritt

Nötkakor med choklad – ett supergott och superenkelt bakverk som min dotter brukar göra själv när jag är i köket och hjälper till lite med måtten. Det måste ju ändå klass...
lesscarbs.se
155 dagar sedan

Nytt recept – blodpudding!

  Hej! Nu har jag äntligen testat göra egen blodpudding. Inte alls svårt att göra och det blev riktigt gott! Blodet hittade jag på Ica Maxi, jag frågade i deras manuella disk oc...
https:
157 dagar sedan

Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma

Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i ky...
lesscarbs.se
159 dagar sedan

LCHF-granola

Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve f...
jillsmat.se
163 dagar sedan

Supererbjudanden under vecka 15 med grymma rabatter!

Då och då kommer jag över rabattkoder som jag får dela med mina läsare. Det är en salig blandning där jag själv handlar. Jag uppmanar aldrig till överdriven konsumtion, men o...
lesscarbs.se
171 dagar sedan

Glutenfritt nyponbröd – barnens favorit

Glutenfritt nyponbröd är ett syrligt, gott och mättande bröd som hela familjen älskar. Det är lätt att göra och går bra att frysa in. Det blir väldigt saftigt också och jag hop...
lesscarbs.se
174 dagar sedan

Äta kollagen – Varför, mängd, sort och mycket mer

Äta kollagen – Är det något du testat? Hört om? Jag har ätit det i över 1,5 år, och jag älskar det! I det här inlägget berättar jag i stort sett allt du behöver veta. Des...
lesscarbs.se
195 dagar sedan

Fiskgratäng med dillpesto – familjefavorit!

Fiskgratäng med dillpesto är ännu en fiskgratäng från mig som gick hem hos båda barnen och min man. Kändes som en fräsch och god rätt som var snabb att laga. Du kan använda vil...
lesscarbs.se
195 dagar sedan

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvi...
lesscarbs.se
203 dagar sedan

Matfilosophie på bokrean (pris från 69kr!)

Hej på er! Har ni inte redan köpt ett ex eller två av min fina kokbok Matfilosophie är det helt klart läge att passa på nu! Matfilosophie finns nämligen att köpa till kraftigt r...
https:
209 dagar sedan

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag h...
lesscarbs.se
233 dagar sedan

Smashed sötpotatis med vitlökssmör

Smashed sötpotatis med vitlökssmör – kanske det godaste jag gjort på länge! Gott i sallader, som tillbehör eller äta som det är med en stor sallad. Imponerande att bjud...
lesscarbs.se
243 dagar sedan

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks e...
lesscarbs.se
248 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se
249 dagar sedan

Mina favoriter inom kost och skönhet just nu + tävling!

Mina favoriter just nu är en spridd skur av härliga grejer som jag boostar kropp och hud med. Vissa saker känner du säkert igen sedan innan, medan andra kanske är nya för dig...
lesscarbs.se
266 dagar sedan

Årets nyårsmeny!

Hej på er! Tänkte dela med mig av vår planerade meny för nyårsafton. Ifall ni inte spikat er meny än, kanske ni kan få lite inspiration här :) Ha en fin nyårsafton och gott nytt...
https:
275 dagar sedan

Alla rätterna i min kokbok Matfilosophie!

Halloj! Ifall ni funderat på att köpa min fina kokbok Matfilosophie, men undrar lite mer exakt vad det är för goda rätter i kokboken, så ser ni hela innehållsförteckningen här o...
https:
280 dagar sedan

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har ja...
lesscarbs.se
286 dagar sedan

Andningsteknik, kalla bad & adventsfika

God morgon på er! Här har det varit lite tystare än vanligt under en tid. Alltså på bloggen då, och inte i livet i övrigt. För stunden försöker jag minimera tiden jag spendera...
https:
295 dagar sedan

Salted caramel kladdkaka – raw, vegan, paleo

Salted caramel kladdkaka – en snabb kaka som jag gjorde till min mans födelsedagsfika förra helgen. Jag ville ha något snabbt och enkelt, som alla gillade, stora och sm...
lesscarbs.se
300 dagar sedan

Använda ansiktsborste – Varför och hur du gör

Använda ansiktsborste – nu kan jag inte vara utan längre! Det känns så fräscht, huden känns ren på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror även att mina följare kände d...
lesscarbs.se
300 dagar sedan

Grym brunch i Göteborg!

Halloj! Förra helgen var vi ute och åt brunch inne i stan och testade då ett, för oss, nytt ställe. Jag är ju bra på att smälla i mig mycket mat när det vankas buffé, och det ly...
https:
306 dagar sedan

Mjuk paleokaka – perfekt till mysig höstfika!

Hej! Nu har jag hittat på ett recept på en riktigt god mjuk kaka. Mejerifri och utan nötter. Dock paleo eftersom den innehåller lite banan, fikon och lite havregryn. Tips: krydd...
https:
307 dagar sedan

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära

Kycklinggryta med chili, kanel och ingefära är ett recept som får mig att minnas tillbaka till Indien, som jag besökt fem gånger. Jag har även varit på matlagningskurs där, och...
lesscarbs.se
310 dagar sedan

Älggryta med enbär och rotfrukter – blivande klassiker

Älggryta med enbär och rotfrukter passar utmärkt som festmåltid, till matlåda, vardagskäk och när helst man vill ha nått gott att äta. Enkel att göra och supergod! Rekommendera...
lesscarbs.se
313 dagar sedan

Julklappstips – min kokbok Matfilosophie!

Hej! Idag tänkte jag tipsa om en bra julklapp till alla som gillar mat och som kanske vill börja äta njutbar, färgstark och variationsrik lågkolhydratkost! Att äta på det sättet...
https:
318 dagar sedan

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt (fermenterade såklart)

Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa. Vi åt upp nästan hela på en middag (böntacos) extremt smarrigt...
lesscarbs.se

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.