MAT & DRYCK
IGÅR

De här småkakorna är populärast på Matmammans blogg

Nu har jag suttit och kollat vilka småkakor som blivit mest populära här på bloggen. Här är de fem småkakor Fortsätt läsa
https:
IGÅR

De här mjuka kakorna är populärast på Matmammans blogg!

Härom veckan gjorde jag en liten lista på bloggens populäraste inlägg under 2019, och under de dryga 10 år som Fortsätt läsa
https:
IGÅR

Scones på längden och tvären…

Jag älskar scones! Jag kan knappt tänka mig något godare till frukost eller brunch – eller för all del till Fortsätt läsa
https:
IGÅR

Istället för Pasta Carbonara

Glutenfri njutning En av mina favoriträtter förr, innan jag för 11 år sen gick över till en glutenfri mathållning med få kolhydrater, var Pasta Carbonara. Jag måste erkänna att jag var svårt pastaberoende, efter ryggskadan i mitt kockjobb så åt jag ibland spaghett...
https:
2 dagar sedan

Förintelsens minnesdag 27 januari

Idag, den 27 januari, samlas människor över hela världen för att minnas Förintelsens offer. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens Fortsätt läsa
https:
2 dagar sedan

Sudado de pollo – kycklinggryta

Sudado är en gryta som kan lagas på både fisk och kött. Just den här varianten innehåller kycklingklubbor. Det går Fortsätt läsa
https:
3 dagar sedan

Värmande lammgryta med nordafrikanska smaker

Jag älskar lamm i alla former – lammstek, lammkotletter, lammracks, lammfärs (ååå. en härlig moussaka… ), i olika grytor… Lammcurry Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Ajiaco Bogotano – kyckling- och potatissoppa från Colombia

Det colombianska köket påminner mycket om andra kök i Sydamerika, och även det karibiska köket, kanske med särskilt mycket inspiration Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Desserter från förr: Holländsk rispudding på mormors vis

Jag älskar gamla, traditionella efterrätter som serverades på mormors och mammas tid. Risgrynspudding, mannagrynspudding, brödpudding… Ja det finns hur många Fortsätt läsa
https:
5 dagar sedan

Brylépudding, Creme Caramel – kärt barn har många namn

Brylépudding, eller Creme Caramel som den kallas även i Sverige numera, är en klassisk dessert som är svår att motstå. Fortsätt läsa
https:
5 dagar sedan

Städtips för den lata!

Är du som jag, så du älskar att ha rent och fräscht omkring dig – men samtidigt tycker att tiden Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Fester och konferenser är bra för arbetsglädjen!

Att umgås med kollegor är bland det trevligaste som finns – i alla fall om man jobbar på en trevlig Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Morgonkaffe med sting

Smaksatt kaffe är jättegott, och särskilt gott just på vintern, tycker jag. Det känns som om man kan behöva lite Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Kalops på oxhjärta – en riktig husmanspärla!

Kalops är en av mina favoriträtter i det svenska köket, inte minst när den lagas på oxhjärta! Kalops på oxhjärta Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Björnbärsmarmelad på snabben

Härom veckan blev jag så sugen på scones och björnbärsmarmelad. Det åt vi mycket när jag var liten, just björnbärsmarmelad. Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Lammsoppa på mitt vis

Jag återkommer ofta till mina matminnen från Turkiet, både i tankarna och i köket. Sällan har jag ätit så god Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Cheesecake och andra goda bakverk och efterrätter med högst 5 ingredienser…

Letar du efter snabba, enkla desserter eller bakverk med få ingredienser? Du hittar flera på min specialsida Max 5 ingredienser, Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

En legend har gått ur tiden

Igår nåddes jag av nyheten att Monty Pythonlegenden Terry Jones har gått ur tiden, efter flera års sjukdom. Det kändes Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Kafé eller café?

Jag gillar att gå på kafé. Eller café. Men jag stavar det gärna med k – det gjorde man alltid Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Hemgjord apelsinsaft smakar himmelskt!

Har du druckit hemgjord apelsinsaft någon gång? I så fall vet du att det aldrig mer blir samma sak att Fortsätt läsa
https:
6 dagar sedan

Snyggaste muggen…

… fick jag för några år sen  i present av min son. i den avnjuter jag gärna mitt förmiddagskaffe!
https:
8 dagar sedan

Hjälp med bygglovsprocessen kan göra hela skillnaden

Nyligen var jag på inflyttningsparty hos en god vän. Fast egentligen var det inte inflyttningsparty, utan helt enkelt en liten Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

35-årsjubileum

Idag skriver vi den 21 januari 2020 och för mig är det en väldigt speciell dag. Idag är det nämligen Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Smått och gott om citrusfrukter

Citrusfrukter är sannerligen en gåva! Att äta som de är, använda i bakning, i matlagning… Att sätta tänderna i en Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Chokladapelsiner

Har du testat chokladapelsin nån gång? Otroligt söta och saftiga apelsiner, med låg surhetsgrad – bland de absolut godaste man Fortsätt läsa
https:
8 dagar sedan

Den goda havregrynsgröten

Havregrynsgröt är bland det godaste jag vet att äta till frukost. Att det dessutom är billigt och nyttigt gör inte Fortsätt läsa
https:
9 dagar sedan

Kyckling med 3 goda, lättlagade tillbehör

Söndagskyckling Dagens middagstips blir en mör och god kycklingrätt med tre riktigt lättfixade såser till, som du blandar ihop medan kycklingen puttrar sig klar på spisen. Maten blir alltid både godare och mer näringsrik med några olika såser eller röror till, jag b...
https:
10 dagar sedan

Söndagsmiddag – Pepparfläsk med broccoli

Njutbart smakminne Den här rätten lagade min mamma ofta på helgerna när jag var liten, den väcker väldigt goda smakminnen till liv. Hon fick receptet från ett TV-program nån gång i början på 70-talet. Mamma använde bogfläsk, men här har jag använt fläskkarré, det är...
https:
11 dagar sedan

Glutenfria pannkakor med hackade paranötter

Lördagsnjutning Passa på att unna dig en riktigt lång och god brunch med nygräddade pannkakor idag. Med mina nötpannkakor blir den ännu lyxigare och mättar riktigt länge inför alla helgaktiviteter. Jag slutade helt med glutenhaltigt mjöl i min mat för över 10 år sen...
https:
12 dagar sedan

Kanonloppet var skådeplatsen för den svenska motorsportens hittills svåraste olycka

Karlskoga Motorstadion, eller Gelleråsbanan som den kallas i folkmun, ligger några kilometer utanför Karlskoga centrum. Under flera decennier arrangerade man Fortsätt läsa
https:
Äldre >>
39 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
45 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
47 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
51 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
58 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
64 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https:
64 dagar sedan

Spetskål i ugn – med smör och frön

Spetskål i ugn har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har...
https:
90 dagar sedan

Stavmixer, blender och matberedare – mina bästa tips!

Stavmixer… Mixers, blenders, matberedare. Vilken ska man välja? Jag har haft lite olika modeller och varianter på mina olika mixers. Det är viktigt för mig att tipsa om e...
https:
90 dagar sedan

Ugnsbakad spetskål – med parmesan och frön

Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att...
https:
96 dagar sedan

Grodda steg för steg

Grodda steg för steg, ett önskeinlägg som äntligen är klart! Jag var ju tvungen att hitta en bra groddburk, bra grejer att grodda och samla ihop alla tips jag kan komma på oc...
https:
111 dagar sedan

Hjälp mig vinna matbloggspriset

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp. Som tack för hjälpen kommer jag att lotta ut fina priser till de som är med o...
https:
117 dagar sedan

Göra hemmagjord juice – nyttiga recept, tips och inspiration

Göra hemmagjord juice – hur gör man, vad ska man ha i? Vad gör man med resterna efter juicningen? Hur mycket ska man dricka, vilken är min favorit? Och vad har jag att sä...
https:
125 dagar sedan

Filtrera kranvatten – allt du behöver veta

Filtrera kranvatten, är det ett måste i Sverige? Jag önskar att jag på rak arm skulle kunna svara NEJ, det behövs inte, men jag är inte så säker på det? Hur ser din och din fam...
https:
145 dagar sedan

Sötpotatispommes – mums måste testas!

Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såk...
https:
154 dagar sedan

Sockerfri brylépudding

En guilty pleasure som jag har njutit av ibland är brylépudding i form av Ekströms sockerbomb i pulverversion som man tillagade i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy e...
jillsmat.se
159 dagar sedan

Giftfri hudvårdsrutin – mina bästa tips!

Giftfri hudvårdsrutin – ett efterfrågat ämne bland dig som läser bloggen och följer mig på Instagram . Jag har ju ett gäng inlägg om detta sedan innan, men inget samla...
https:
160 dagar sedan

Förvara rädisor

Förvara rädisor, hur gör man det på ett enkelt och smidigt sätt så de inte vissnar, mjuknar och blir allmänt trista? Jo serru, det vet jag! Förvara rädisor är superlätt...
https:
176 dagar sedan

Mejerifri kokosglass med vanilj

Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen...
jillsmat.se
180 dagar sedan

Ugnsbakad fetaost med tomater och örter

Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag. Ugnsbak...
https:
181 dagar sedan

Tillskott lesscarbs – mina favoriter på ett ställe

Tillskott Lesscarbs är en väldigt vanlig googling, så jag tänkte: Varför inte sammanfatta era vanligaste funderingar i ett inlägg? Jag har ju faktiskt skrivit jättemånga inlägg...
https:
183 dagar sedan

Stor skärbräda i trä + allt du behöver veta om skärbrädor i trä!

Stor skärbräda i trä är något jag sökt efter med ljus och lykta. Jag återkom i mina tankar till min kompis föräldrars skärbräda som var en kombinerad knivlåda/skärbräda (men de...
https:
185 dagar sedan

Smulpaj glutenfri, vegan – by Betty

Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur myck...
https:
197 dagar sedan

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller ve...
https:
231 dagar sedan

Beurer – Hälsa och välmående (mina favoriter)

Beurer har en hel rad grymma grejer. Det var först när jag insåg av två av mina favoriter, en i badrummet och en i köket kom just från Beurer som jag insåg att dessa kom från s...
https:
236 dagar sedan

Aktivt kol – allt du behöver veta + recept

Aktivt kol – allt du behöver veta. Ett inlägg jag har längtat efter att göra närmare 1,5 år. Det jag väntat på är egentligen de ultimata produkterna, och äntligen, ÄNTLIG...
lesscarbs.se
247 dagar sedan

Pannacottapaj – LCHF/paleo och glutenfri

Pannacottapaj är en kombination mellan två desserter jag gillar, kanske inte så svårt att gissa, pannacotta och paj såklart. Detta är den perfekta desserten eller fikat att bju...
lesscarbs.se
285 dagar sedan

Nötkakor med choklad -paleo, vegan glutenfritt

Nötkakor med choklad – ett supergott och superenkelt bakverk som min dotter brukar göra själv när jag är i köket och hjälper till lite med måtten. Det måste ju ändå klass...
lesscarbs.se
287 dagar sedan

Nytt recept – blodpudding!

  Hej! Nu har jag äntligen testat göra egen blodpudding. Inte alls svårt att göra och det blev riktigt gott! Blodet hittade jag på Ica Maxi, jag frågade i deras manuella disk oc...
https:
289 dagar sedan

Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma

Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i ky...
lesscarbs.se
291 dagar sedan

LCHF-granola

Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve f...
jillsmat.se
295 dagar sedan

Supererbjudanden under vecka 15 med grymma rabatter!

Då och då kommer jag över rabattkoder som jag får dela med mina läsare. Det är en salig blandning där jag själv handlar. Jag uppmanar aldrig till överdriven konsumtion, men o...
lesscarbs.se
303 dagar sedan

Glutenfritt nyponbröd – barnens favorit

Glutenfritt nyponbröd är ett syrligt, gott och mättande bröd som hela familjen älskar. Det är lätt att göra och går bra att frysa in. Det blir väldigt saftigt också och jag hop...
lesscarbs.se
306 dagar sedan

Äta kollagen – Varför, mängd, sort och mycket mer

Äta kollagen – Är det något du testat? Hört om? Jag har ätit det i över 1,5 år, och jag älskar det! I det här inlägget berättar jag i stort sett allt du behöver veta. Des...
lesscarbs.se
327 dagar sedan

Fiskgratäng med dillpesto – familjefavorit!

Fiskgratäng med dillpesto är ännu en fiskgratäng från mig som gick hem hos båda barnen och min man. Kändes som en fräsch och god rätt som var snabb att laga. Du kan använda vil...
lesscarbs.se
327 dagar sedan

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvi...
lesscarbs.se
335 dagar sedan

Matfilosophie på bokrean (pris från 69kr!)

Hej på er! Har ni inte redan köpt ett ex eller två av min fina kokbok Matfilosophie är det helt klart läge att passa på nu! Matfilosophie finns nämligen att köpa till kraftigt r...
https:
341 dagar sedan

Lesscarbs Lemonad – Enkel och god!

Lesscarbs Lemonad är min ”go to” när det kommer till alkoholfria alternativ. Jag drack detta första gången i Indien och sedan dess är det min största favorit. Jag h...
lesscarbs.se
365 dagar sedan

Smashed sötpotatis med vitlökssmör

Smashed sötpotatis med vitlökssmör – kanske det godaste jag gjort på länge! Gott i sallader, som tillbehör eller äta som det är med en stor sallad. Imponerande att bjud...
lesscarbs.se
375 dagar sedan

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks e...
lesscarbs.se
380 dagar sedan

Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter

Göra kombucha – hur länge har du inte längtat efter detta inlägg? Jag har själv gjort kombucha i ett års tid och kan väl inte säga att jag är ett proffs, men mycket kan j...
lesscarbs.se