MAT & DRYCK
37 dagar sedan

Mot nya mål efter 9 år med LCHF

Resan går vidare Idag tänkte jag dela med mig av lite mer om de senaste årens utveckling när det gäller min personliga hälsoresa. Många är intresserade av att veta lite mer om hur jag lyckats förändra mitt liv med hjälp av maten och träningen under de senaste åren, så...
https:
38 dagar sedan

Lördagsgodis på mitt sätt

Öländska bönchips med kanarisk mojo Foto Amelie von Essen Både nyttigt och gott Idag får du lite goda tips på vad du kan göra för att dra ner på sockret i ditt och dina barns liv. Det går riktigt bra att servera sånt som är både nyttigt och gott, som dessutom gillas...
https:
40 dagar sedan

Saint Patrick’s Day 17 mars – we’re all irish today!

Äntligen är det dags att fira Saint Patrick’s Day igen, denna underbara dag när man verkligen får slå klackarna i taket tillsammans med så gott som halva världen. Irlands nationalhelgon Saint Patrick är ett av kyrkans mest populära helgon och … Läs mer →
https:
40 dagar sedan

Rödbetor på två sätt

Älskad rotfrukt Ända sen jag var barn så har rödbetor varit nummer 1 bland rotfrukterna för mig. Något jag på senare år förstått betydligt mer av, är att de förutom att vara väldigt goda även är väldigt nyttiga knölar. De innehåller precis som många andra mörka fruk...
https:
42 dagar sedan

Äppelfritters från Den läkande maten av Cecilia Nisbet Nilsson

Äppelfritters och grön drink ur Den läkande maten Nyttigt och njutbart Kan något vara riktigt läckert och läkande på samma gång? Ja, det här receptet och ett 70-tal till från Cecilia Nisbet Nilssons nya kokbok Den läkande maten är ett smakfullt bevis på det. Äv...
https:
44 dagar sedan

Söndagens långkok: Chili i CrockPot

Idag blev det långkok i CrockPot igen – en härlig chili på högrev. En bekant sa att en CrockPot eller annan slowcooker lämpar sig bäst för folk som inte kan laga mat eftersom man egentligen inte behöver göra så mycket … Läs mer →
https:
45 dagar sedan

Glutenfri kolbulle till vårvinterns utflykter

Bästa vinterpicknickmaten Det absolut godaste jag vet när det är dags för utflykter är kolbulle, något jag fick låta bli under många år eftersom jag inte äter gluten sen jag började med LCHF för 9 år sen. Men efter ett tips av några läsare som hade använt mitt glutenf...
https:
45 dagar sedan

Recension av bönkokboken på Matkärlek

En recension fylld av Matkärlek Jag fick ett mail från Anne Aobadia som skriver nättidningen Matkärlek . Hon har läst och recenserat min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken . Anne är väldigt för...
https:
47 dagar sedan

Krämig tomatsoppa med kyckling

Lättlagad hälsosoppa Nu under våren har jag lite ledigt mellan mina kokboksengagemang och tänkte dela med mig av den vardagsmat jag lagar här i Alanya, vi har ju tillgång till så fantastiskt fina råvaror på grönsaksmarknaden och hos slaktaren. Istället för att ägna så...
https:
49 dagar sedan

Las Moras LOVE förgyller vårvinterns goda middagar och fester

Jag har haft turen att få prova det nya argentinska rödvinet Las Moras LOVE Cabernet Sauvignon. Jag har inte provat så många argentinska viner förut, men de jag druckit har jag tyckt mycket om och detta vin är inget undantag. … Läs mer →
https:
49 dagar sedan

Vår i Alanya och kikärtsröra med chili och dill

Vår i luften Nu har vi installerat oss för vår tredje och sista månad i Alanya för den här vintern. Mars är en riktigt härlig månad här, vårvärmen har satt igång ordentligt och flyttfågelstrecken drar in från Afrika. I helgen var det precis 15 år sen jag och Lennart...
https:
50 dagar sedan

Mat från MinFarm – som mat ska smaka!

MinFarm, det är grejer det! Jag har nu beställt kött för tredje gången från MinFarm och jag kan bara säga att jag är hur nöjd som helst! MinFarm startade som ett pilotprojekt i Jämtland för att motverka att de småskaliga … Läs mer →
https:
51 dagar sedan

Glutenfritt bröd till söndagsfrukosten

Lättbakade frukostbröd Innan jag började mitt glutenfria liv var jag väldigt förtjust i nybakat bröd till frukosten på helgerna. Jag har alltid tyckt om att baka och hitta på nya recept, så när mjölet försvann ur mitt liv blev det till att lära mig att baka på ett ann...
https:
52 dagar sedan

Bokrea – Gammaldags husmanskost endast 129 kr

Rea på god mat Just nu har mitt förlag Lumio bokrea, min och Annika Dahlqvist s Gammaldags husmanskost på nytt sätt säljs för endast 129 kr. Här nedan ser du några av Mikael Erikssons vackra bilder från boken. Kokboken är en samlingsutgåva med recept från m...
https:
55 dagar sedan

Winter in Sweden…

Denna den sista dagen i februari – och när det strax blir vår i almanackan – har vintern slagit till med full kraft i huvudstaden. Det är vitt, vackert och vintrigt och så mycket snö att man blir lycklig som … Läs mer →
https:
56 dagar sedan

Långkok i CrockPot: Högrev med lök, morötter, örter och vin

Februari är en härlig månad för långkok, särskilt när det är så mycket snö och så kallt som just nu. Igår blev det därför en härlig högrevsgryta, tillagad i min CrockPot (slowcooker). Man behöver naturligtvis inte ha en CrockPot för … Läs mer →
https:
57 dagar sedan

Recept på hummus och rödbetshummus från Bönkokboken

Hummus och rödbetshummus från Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken Himmelsk röra Idag får du ett snabbt inlägg med en himmelskt god rödbetshummus, åtminstone om man ska tro på huvuddelen av de som smakat den på mina event senaste tiden. Bor du i närheten av Ö...
https:
59 dagar sedan

Banoffee pie – en dessert som smälter i munnen…

Jag är galen i engelsk husmanskost – men också i engelska desserter. Trifle, Spotted dog och, naturligtvis, Banoffee pie – kolapaj med bananer. Passar lika bra som efterrätt som till kaffet! Banoffee Pie Det finns otaliga recept på banofee pie, … Läs mer &#...
https:
60 dagar sedan

Fredagsfest…

… blir det alltid när man får möjlighet att göra ett litet besök i Högdalens fiskaffär. En underbar butik som funnits i vårt mysiga centrum sedan det byggdes i början av 1950-talet och som stått emot de stora butikskedjorna och … Läs mer →
https:
60 dagar sedan

LCHF-kryssning och kokbokssigneringar

Lowcarb-båt I morgon, lördag den 24/2 kl 19.30 är det dags för LCHF-kryssning i regi av LCHF-magasinet igen. Det är Europas största Lowcarb-event, det här blir den elfte i ordningen. Jag har varit med flera gånger tidigare men nu var det några år sen, så det...
https:
60 dagar sedan

Minipizzor till mellokvällen

Nu är det mellofeber och även om jag personligen inte är särskilt road av just musiken så tittar jag gärna ändå, eftersom det gör lördagskvällen lite extra festlig. Och något gott vill man väl unna sig till melfesten, eller hur? … Läs mer →
https:
65 dagar sedan

I samarbete med Öländska bönchips

Foto Amelie von Essen Reklam för ett gott bönchips Nu börjar ett nytt och spännande samarbete för mig, tillsammans med Öländska bönchips. Jag gör som de flesta redan vet bara reklam här inne för riktigt goda saker med matanknytning, bara produkter som jag själv använ...
https:
66 dagar sedan

Sandkaka som på mormors tid

Ok det blev ”bara” silver i damstafetten. Men Norge var väl värda sitt guld och silver är inte fy skam. Visst kan det vara värt att fira? Passade på att baka en klassisk gammaldags sandkaka. Så lättbakat och så gott! … Läs mer →
https:
66 dagar sedan

Rysare till Elvakaffet…

https:
67 dagar sedan

Baka läckra ingefärsfyllda gifflar till helgfikat

Nu är jag igång igen och tjatar om de goda ingefärsprodukterna från Ginger People. Kan ju bara inte låta bli – eftersom jag älskar ingefära så mycket! Häromdagen bakade jag underbara gifflar som jag fyllde med Ginger Spread och som … Läs mer →
https:
70 dagar sedan

Söta semmeldagen…

https:
70 dagar sedan

Koll på ekonomin – för frihetens skull!

När jag var ung funderade jag inte särskilt mycket över min ekonomi. Allt sånt där som tillhörde ekonomiskt ansvar kändes så avlägset, jag tänkte mest på den dag som var och kanske en vecka framåt. Och det är inget fel … Läs mer →
https:
70 dagar sedan

Glutenfritt ostbröd med blomkål från kokboken Matfilosophie

Kokboksrecept Som du kanske märkt så har det varit lite glest med inlägg härinne den senaste tiden. Jag vilar upp lite efter ett intensivt kokboksskrivarår och laddar inför nya, spännande projekt. Så därför låter jag andra stå för matlagningen i några inlägg framöve...
https:
73 dagar sedan

Härliga februari!

Februari är verkligen en underbar månad! Fortfarande så mycket vinter – men med ljusare och längre dagar. Idag vräker snön ner här i Högdalen och jag njuter från min plats i köket där jag avnjuter mitt kaffe och rör lite … Läs mer →
https:
74 dagar sedan

Boeuf Bourguignon

Detta är grytan bland grytor – bland det godaste man kan bjuda. Så det passar perfekt just till helgen, när man vill unna sig något extra! Boeuf Bourguignon Den här underbara grytan brukar min son bjuda på när han vill … Läs mer →
https:
Äldre >>
55 dagar sedan

Grönsakssvarv – recept & tips på bra produkt (med rabatt just nu!)

Hej! Jag har tidigare i ett antal inlägg pratat mig varm för min lilla smidiga grönsakssvarv som jag köpt hos KitchenTime.se. Jag vill bara passa på att tipsa om att den nu finn...
https:
56 dagar sedan

Vegetarisk LCHF-pizza – snabb och enkel

Vegetarisk LCHF-pizza, låter det lockande? Även om du är en inbiten köttätare tycker jag att just pizza är ett väldigt bra sätt att skippa köttet, det känns ju helt överflödigt...
lesscarbs.se
57 dagar sedan

Matchalatte med kakaosmör och kardemumma

Matchalatte är något flera av er efterfrågat, och jag vill såklart göra er nöjda och glada. Här kommer mitt recept med kakaosmör och kardemumma. Läs gärna mer om matchans egens...
lesscarbs.se
58 dagar sedan

Pytt-i-panna – enkel & mättande helgmiddag

Hej på er! På helgerna är det perfekt med något lättlagat, eftersom man gärna vill göra annat än att stå i köket. Jag känner nog lite extra för tillfället att jag vill ha lättla...
https:
61 dagar sedan

Tvätta giftfritt – mina bästa tips och råd

Tvätta giftfritt är något jag hållit på med i många många år. Många av mina härliga följare har bett mig skriva mer om det, och självklart ska jag göra det. Jag tänkte börja en...
lesscarbs.se
61 dagar sedan

Promenad & fantastisk middag (restaurangtips Göteborg!)

Hej på er! I lördags var vi inne i stan och åt middag på en av, enligt oss, stans bästa restauranger :) Maten är så sjukt god och varje tugga åtföljs av ett ”mmmm” e...
https:
63 dagar sedan

Persiljesås – Martinas favorit som passar till allt!

Persiljesås är något jag gjorde till Martina en gång när hon var här. Av en ren slump, som det brukar vara. Hon blev helt lyrisk, och ville i princip att jag skulle sluta äta s...
lesscarbs.se
65 dagar sedan

Liten överraskning mitt i veckan

Hej! Jag och min sambo brukar inte vara så noga med att fira alla hjärtans dag utan tycker att man ska fira lite mer spontant och i vardagen istället. Däremot har vi som traditi...
https:
67 dagar sedan

Kål- och kycklingsallad – färgexplosion till lunch eller middag

Kål- och kycklingsallad – vilken färgexplosion, eller hur? Jag älskar älskar älskar grönsaker. Kommer alltid att göra och kommer aldrig att ge upp dem för något i världen...
lesscarbs.se
69 dagar sedan

Onsdagstips – gör eget tillsatsfritt pålägg + recept på tunna ost- & blomkålsbröd

God morgon på er! Ska ni hitta på något idag när det är alla-hjärtans-dag? Idag får ni tips på hur ni lätt kan göra eget pålägg… kanske något att överraska med där hemma...
https:
73 dagar sedan

Helgmys – pizza!

Helgmys när det är som bäst! En matig variant på pizza är att göra botten av köttfärs. Rätten kallas meatzza och är grymt god! Denna var extra god eftersom jag slapp laga den oc...
https:
76 dagar sedan

Dags för ett dopp?

Sista gången jag badade i havet blev den 28 oktober förra året. Slog tidigare års rekord med ett par veckor :) Förra året badade jag första gången sista februari. Då hade jag be...
https:
79 dagar sedan

Enkel matlagning som ger många matlådor

När antalet matlådor i frysen börjar ta slut är det perfekt att göra ett lättlagat storkok som ger mycket mat. Vi snackar ”bulk”-mat helt enkelt :) En perfekt såda...
https:
81 dagar sedan

Superpris på min kokbok Matfilosophie hos Adlibris!

Hej på er! Dagens tips: Adlibris har sänkt priset på min kokbok Matfilosophie. Nu kan du köpa den för endast 159 kr! Dessutom fraktfritt! Så passa på! :) Klicka här så kommer du...
https:
82 dagar sedan

Sesamknäcke utan ägg och ost – yes!

Sesamknäcke utan ägg och ost – äntligen är inlägget här som ni väntat på! Supergott, minst lika gott som mitt vanliga knäcke. Passar sig som äter äggfritt och undviker me...
lesscarbs.se
82 dagar sedan

Smarta grejer – superbra hårsnoddar som du lätt gör själv!

Hej! Gillar du smarta tips som dessutom är både klimatsmarta och ekonomiska? Då har jag ett riktigt bra tips här! Jag hittade detta tips på ett instagram-konto som jag följer, e...
https:
84 dagar sedan

Birgitta Höglund x 2

Hej på er! Jag har tidigare skrivit och tipsat om Birgitta Höglunds fina kokbok ”Låt bönor förändra ditt liv – kokboken”. Nu har jag fått hem både den och Birg...
https:
85 dagar sedan

Chiaägg – Ersätta ägg i recept, snabbt och lätt!

Chiaägg – enkelt sätt att ersätta ägg i recept. Du behöver bara två ingredienser varav det ena har du i kranen. Toppenbra va? Jag har testat att använda dessa i min vitkå...
lesscarbs.se
87 dagar sedan

Kycklinggryta från Matfilosophie

God morgon! När vi beställer hem kött från Orust köper vi alltid kycklinglårfiléer. De är stora och fina, inte alls som de man köper i butiken, och de har skinnet kvar. Mer smak...
https:
87 dagar sedan

Chiabas – Perfekt grund att ha i kylskåpet

Chiabas är min senaste grej som jag alltid har i kylen. Superbra att fylla ut smoothie med, snabbt göra en chiapudding eller använda som ersättning för ägg i bröd och liknand...
lesscarbs.se
88 dagar sedan

Giftfri event – Träffa mig och Martina – kommande events!

Giftfri event är vår roligaste etapp i och med boken! Jag och Martina kommer att hålla en rad events för att fira vår bok, kom och träffa oss, prata lite och köp boken till dig...
lesscarbs.se
89 dagar sedan

Minimerad livsstil – badrumsskåpet

Hallå där! Som ni läst om tidigare är jag inne i rensartagen och försöker strukturera mina ägodelar genom KonMari (läs mer i tidigare inlägg här). Resultatet blir att en hel del...
https:
93 dagar sedan

Hemgjord leverpastej – gott, prisvärt & enkelt!

Jag har länge velat testa göra egen leverpastej! Dels för att det är kul att testa göra grejer från grunden och dels för att det verkar omöjligt att hitta leverpastej som inte i...
https:
95 dagar sedan

Lyxa till de rostade grönsakerna – med enkla knep!

Lyxa till de rostade grönsakerna, går det? Undrade en fin följare. Såklart det går svarade jag, och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle svara mer, tills jag kom på det...
lesscarbs.se
96 dagar sedan

48 timmar

Hej på er! Förra veckan bestämde jag mig för att köra en lite längre fasta igen. Tanken var först att köra en 24-timmars… men det kändes så lätt så det slutade med att det...
https:
97 dagar sedan

Sportdryck utan socker – Perfekt extra knuff!

Sportdryck utan socker är såklart en viktig grej för mig. Den ska också vara fri från sötningsmedel och tillsatser. Den här drycken brukar jag blanda ihop när jag kör ett svett...
lesscarbs.se
98 dagar sedan

Värmande soppa & goda köttbullar

I helgen körde vi lite rensning av rester i kyl och frys. Det blev en trerätters! Soppa till förrätt, köttbullar till varmrätt och bärkaka till efterrätt (den fick dock inte var...
https:
101 dagar sedan

Helstekt fläskytterfilé med curryfrästa grönsaker – lättlagad helgmat

Hej! Härligt med helg igen! Tycker vintermörkret är jobbigt just nu och energin är inte på topp på kvällarna. Dags att pigga upp sig med lite god helgmat som dessutom är lättlag...
https:
103 dagar sedan

Min egen shop hos Bodystore.com – yey!

Jag har blivit med liten webbshop inne hos Bodystore.com. Eller ja, jag har snarare samlat mina favoriter på ett och samma ställe. Det vill jag fira med 15 % rabatt på hela kat...
lesscarbs.se
103 dagar sedan

Minska matsvinnet – 5 goda rätter på rester

Hej! Har du lite olika grönsaksrester som ligger i kylen och börjar se lite ledsna ut? Då är det perfekt att använda dem till att göra lite lättlagade och goda luncher eller mid...
https:
105 dagar sedan

Låna på bibliotek

Ifall ni inte känner för att köpa min kokbok Matfilosophie utan vill gratis-läsa den så vill jag bara tipsa om att den finns att låna på ett par bibliotek i landet. Boken går at...
https:
107 dagar sedan

God rätt på resterna av julskinkan

Hej på er! Har ni kanske lite julskinka kvar i kylskåpet som ni funderar på vad ni ska göra med? Då är mitt tips att göra en god gratäng av skinkan! :) Har du ingen julskinka ka...
https:
109 dagar sedan

Intervju & recept – Ica Kuriren/ Bättre Hälsa

Som ni kanske vet har jag under en längre tid bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida. Tidningen är en del av Ica Kuriren och ligger med som en bilaga i deras tidning. Jag ha...
https:
111 dagar sedan

Å så här blev det!

Hej! Så här blev vår nyårsmiddag :) Inte de bästa bilderna kanske eftersom jag fotat med mobilen och det finns ju som ni vet inte så mycket ljus så här års på kvällen ;) Vi blev...
https:
111 dagar sedan

LCHF för nybörjare – ALLT du behöver på ett ställe

LCHF för nybörjare är mitt sammanfattade inlägg med det du som nybörjare behöver och kanske undrar när du är ny. På lesscarbs.se finns ju över 600 recept, och det kan vara svår...
lesscarbs.se
113 dagar sedan

Året som gått – årskrönika 2017

Hej på er! Dags för en liten summering av året som varit, eller vad säger ni? Ekofilosophie har nu funnits i tre år och i år har det verkligen hänt en hel del både på bloggen oc...
https:
114 dagar sedan

Gott nytt år!

Vill bara lite snabbt önska er alla ett gott nytt år! Vi ses nästa år! :)  Postat i:LCHF
https:
115 dagar sedan

Nyårsinspiration – Gott men få timmar i köket

Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå...
lesscarbs.se
115 dagar sedan

Det här blir vår nyårsmiddag!

Hej på er! Nu har vi bestämt vad vi ska laga för trerätters på nyårsafton. Så här blir menyn hemma hos oss! Förrätt: Blomkåls risotto med getost och bakad rödbeta Varmrätt: Hels...
https:
116 dagar sedan

Nytt projekt – ordning & reda

Hej! Nu när jag avslutat årets stora projekt som varit kokboksskrivandet kände jag att jag behövde ha nåt nytt litet projekt att ta tag i. Jag snavade över begreppet KonMari p...
https:

Mest läst just nu

Tipsa oss

Känner du till en blogg eller webbsida som borde finnas här? Maila oss och berätta.