MAT & DRYCK
IGÅR

Lättlagat och supergott: Pulled Chicken Barbeque i CrockPot

Jag älskar att göra pulled chicken, och pulled pork också för den delen – eller varför inte pulled beef. Nu Fortsätt läsa
https:
IGÅR

De härliga rashönsen…

På senare tid har det åter gått att hitta ägg från lantrashöns lite här och där – folk blir mer Fortsätt läsa
https:
IGÅR

Biff med kappa och goda tillbehör

Biff med kappa tycker jag blir gott att tillaga i ugnen – fettranden gör att köttet blir saftigare och mörare. Fortsätt läsa
https:
IGÅR

Picklad rödlök på två sätt

Picklad rödlök är oerhört användbart, och enkelt att göra är det också. Passar till det mesta faktiskt, som grillat kött, Fortsätt läsa
https:
2 dagar sedan

Svarta vinbär i en läcker sylt

Tillhör du de där som är lyckliga nog att ha en trädgård full av underbara bärbuskar? I så fall är Fortsätt läsa
https:
2 dagar sedan

Elin Ekologisk cider Blåbär & Svarta vinbär – god nyhet!

Lagom till hösten lanseras en ny cider, med klassiska svenska smaker i skön harmoni. Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär är Fortsätt läsa
https:
2 dagar sedan

Goda grottor med hallon- eller vinbärssylt

Ibland blir man verkligen sugen på klassiska syltkakor. De här gjorde min mamma då och då. Hon använde helst hallonsylt Fortsätt läsa
https:
2 dagar sedan

Närproducerat – långt från det smaklösa industriella…

Idag har vi varit på Pullans hönseri och införskaffat härliga ägg samt en påse fantastiskt goda tomater från Norrängens trädgård. Fortsätt läsa
https:
2 dagar sedan

Tomatchutney med citron

Höstnjutning Nu finns det väldigt gott om tomater så passa på att göra en smakrik chutney. Den passar fint som tillbehör både till grillat och till ostbrickan. Eller som en fin gåbortspresent nu när vi börjat kunna träffas lite mer än tidigare under denna Coronasomm...
https:
3 dagar sedan

Biff med lök och kokbokssignering

En rejäl köttbit Då och då kommer suget efter en lättstekt biff med traditionella tillbehör. Eftersom jag inte mår så bra av vanlig potatis så brukar jag använda sötpotatis istället när jag gör råstekt eller klyftpotatis, det fungerar mycket bättre för min mage. Ä...
https:
4 dagar sedan

Middag i skördetid: Krämig pasta med mangold- och baconfräs

Mangold är en ljuvlig grönsak. Den påminner om spenat, och kan användas på samma sätt, men är egentligen släkt med Fortsätt läsa
https:
4 dagar sedan

Enkel kycklingbuljong med tomat och örter

Smakrik buljong Jag får många frågor på Facebook om benbuljong, om det är svårt att tillaga och om dess effekter på hälsan . Jag och Lennart har nu intagit buljong så gott som dagligen i 5 år, det har haft en stor inverkan på våra leder. Jag har haft problem me...
https:
5 dagar sedan

Broccoli med kantareller och ädelost från Gröna, sköna tillbehör

Populärt kokboksrecept Idag får du ett recept som jag fått mycket beröm för, ett mycket lättlagat tillbehör med härlig smak av kantareller. Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv som är min sjätte kokbok kom ut i våras, många bloggar och tidningar har skrivit...
https:
6 dagar sedan

Smörstekt lax med gräddig paprikasås

Snabblagad lax Idag får du tips på en riktigt snabb och lättlagad gräddsås som passar väldigt bra till smörstekt fisk. Här kan du läsa hur laxen lagas till, där finns också recept på en liten chokladmousse om du vill förgylla middagen. Fler goda tips hittar du...
https:
7 dagar sedan

Ayran och korv med smaker från Medelhavet

Smakminnen Den grekiska och turkiska maten ligger mig varm om hjärtat, efter många års resor till Medelhavet. Nu lär det ju dröja innan det blir några resor annat än inom Sverige för vår del, då är det bra att ha finna smakminnen att leta fram. Medelhavskosten ä...
https:
8 dagar sedan

Sockerfria kokostoppar från bakboken Blomster & Bakverk

Den vackraste bakboken Idag har jag den stora glädjen att få presentera ett recept från Annelie Anderssons nyutkomna bakbok Blomster & Bakverk och samtidigt göra lite reklam för boken. Jag har följt Annelies Blomster & Bakverk på Instagram och bloggen me...
https:
9 dagar sedan

Kantarellsås för flera middagar

Bästa svampsåsen Under mina år i olika restaurangkök, kokade jag mängder med kantarellsås. Det var en mycket uppskattad sås, det var bara  pepparsåsen som var mer populär bland gästerna. Dagens recept är ett riktigt storkok som räcker till en middag för 10-15 p...
https:
10 dagar sedan

Gratinerade svamphattar som tapas

Festliga svampar Nu har jag delat svamprecept hela veckan, så du ska få lite inspiration till att ta tillvara på all den goda svamp som finns ute i skogarna. Kombinera din skogspromenad med att plocka lite goda matsvampar för att förgylla höstens och vinterns måltid...
https:
11 dagar sedan

Höstens godaste svampsoppa

Torsdagssoppan Den här veckan slår jag ett slag för svamp här på bloggen. Dagens svampsoppa har blivit en av mina favoriter, jag varierar den med olika sorters svamp och örter, för en lite mildare variant kan du ta purjolök. Passa på att kombinera skogspromenade...
https:
12 dagar sedan

Det där med att hålla ordning på kurser och andra event…

På ett av mina jobb som tidningsredaktör hade vi fullt upp, inte bara med att göra själva tidningen, utan också Fortsätt läsa
https:
12 dagar sedan

Husmansklassiker: Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är något av det godaste som finns, tycker jag. Jag vill helst ha dem sötstuvade, för så gjorde Fortsätt läsa
https:
12 dagar sedan

Min bästa viltgryta med svamp

Vilt- och svamptider Nu är det högsäsong för oss som älskar vilt och skogens läckra svampar. Så ge dig ut med svampkorgen och locka lite gratis mat att förgylla både vardagsmat och festmat med i höst och vinter. Nu i sommar har jag köpt mitt viltkött på Fruktaff...
https:
13 dagar sedan

Höstkväll i Högdalen

https:
13 dagar sedan

Livet i svartvitt

https:
13 dagar sedan

Den härliga svampsoppan och det goda brödet

Svampsoppa, det är grejer det! Om du inte så ofta lagar soppa så är det här är ett jättebra grundrecept Fortsätt läsa
https:
13 dagar sedan

Smörstekt lax med zucchini och kantareller

Njutbar snabbmat Kantareller och zucchini finns det gott om just nu, här får du tips på en kombination av de två. Steker man dem tillsammans så drar zucchinin åt sig av smöret med den goda svampsmaken, det blir ett riktigt smakrikt tillbehör till stekt lax eller annan...
https:
14 dagar sedan

En krämig svamprisotto smakar fint när hösten knackar på…

Det finns inte mycket som går upp mot en krämig risotto så här års. Den här lagar jag gärna med Fortsätt läsa
https:
14 dagar sedan

Picklade kantareller

Har du hittat en hel massa kantareller som du inte riktigt vet vad du ska göra med? Passa då på Fortsätt läsa
https:
14 dagar sedan

Svamptips

Hur hanterar man svamp på bästa sätt? I vilken förpackning ska man förvara svamp? Sånt är inte helt lätt att Fortsätt läsa
https:
Äldre >>
3 dagar sedan

Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja?

Inlägget Probiotika – vad är det och vilken ska jag välja? dök först upp på .
https:
32 dagar sedan

15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag!

Inlägget 15 saker som förbättrar din hälsa – börja redan idag! dök först upp på .
https:
33 dagar sedan

Rostad blomkål i ugn med beasmör

Inlägget Rostad blomkål i ugn med beasmör dök först upp på .
https:
63 dagar sedan

Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem.

Inlägget Enzymer – kroppens bästa vänner, ta hand om dem. dök först upp på .
https:
78 dagar sedan

Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt!

Inlägget Trerättersmeny med sötpotatis i varje rätt! dök först upp på .
https:
79 dagar sedan

Beasmör – kanske det godaste smöret?

Inlägget Beasmör – kanske det godaste smöret? dök först upp på .
https:
79 dagar sedan

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins , som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med...
jillsmat.se
97 dagar sedan

Hel kyckling i ugn från Label Rouge till sommarens middagar

Hel kyckling i ugn är magiskt gott och en familjefavorit hos oss. Min man tycker att det är top tre maträtter jag lagar, och vi brukar ofta bjuda vänner på detta. Därför tänkte...
https:
103 dagar sedan

Kyckling i currysås – till Alice, min syster

Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa re...
https:
109 dagar sedan

Blötlägga bönor, linser (baljväxter) och gryn

Blötlägga bönor, linser, spannmål och gryn är enkelt! Du måste bara förstå varför, hur du gör och sedan lära dig när du ska göra de olika stegen. Då kommer du förstå hu...
https:
128 dagar sedan

Unicorn nudlar – Unicorn noodles – barnens favorit

Unicorn nudlar har jag visat på Instagram några gånger. Här hittar du en video hur Betty gör unicorn nudlar . Så gullig video by the way. Detta är ett väldigt rol...
https:
131 dagar sedan

Förvara sparris i kylen – bästa sättet!

Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så...
https:
136 dagar sedan

Recept på blå smoothie – barnens favorit

Här kommer en stor favorit hos min son! Han älskar den med mango, och min dotter älskar den med jordgubbar eftersom hon inte tål mango. Enkel att svänga ihop och ser ju amazing...
https:
153 dagar sedan

Glutenfria wraps och min guide till glutenfri bakning

Glutenfria wraps är något jag fått frågan om att ta fram under en längre tid. Jag har ett par vitkålswraps som blir förvånansvärt lika vanligt bröd i min kokbok, Det stora Matä...
https:
154 dagar sedan

Paulas parmesanröra – den bästa av dem alla

Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fic...
https:
157 dagar sedan

Tacokål med glutenfria wraps – en ny favorit

Tacokål var något jag uppfann när vi inte hade något hemma och jag behövde en snabb lunch. Sedan kom barnen hem och åt upp resterna. Jag satt med hakan nere i knäet, eftersom j...
https:
157 dagar sedan

Plåtmat – tips recept och den bästa skärbrädan allt i ett

Plåtmat är något jag lagar VÄLDIGT OFTA, vem tycker inte att det är smidigt att slänga in allt på en plåt och sedan slänga ihop någon god röra och duka? Det finns dock vi...
https:
165 dagar sedan

Rostad blomkål med näringsjäst och gurkmeja

Det första jag tänkte på när jag såg ingredienserna var en maträtt jag aldrig lagat innan. Det blev i alla fall guldig blomkål med näringsjäst, chili och lök som vi hade en sto...
https:
176 dagar sedan

LCHF-mazaringrottor

De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen...
jillsmat.se
176 dagar sedan

Sockerfri lemon lime curd

Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukost...
jillsmat.se
179 dagar sedan

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min...
https:
181 dagar sedan

Supergoda glutenfria hasselnötskakor utan socker

De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker elle...
jillsmat.se
187 dagar sedan

Auberginerullar – alla mina recept samlade på ett ställe

Auberginerullar är så himla gott och enkelt att göra. Jag älskar att de går att fylla med nästan vad som helst och familjen och vänner älskar dem. Dessa är dessutom perfekta at...
https:
189 dagar sedan

Veckomeny VEGO till Caladrius med vänner

Veckomeny vego uppkom eftersom min kompis Björn Rudman från Caladrius ringde mig för ett tag sedan och sa att de skulle testa att äta vego en vecka i hans podd Återhämtnings...
https:
190 dagar sedan

Favoritkryddor – De bästa kryddorna från Herbaria

Favoritkryddor – om jag har några? Såklart att jag har. Kryddorna från Herbaria är helt magiska, och Ingrid (med familj) som jag lärt känna under åren jag använt kr...
https:
191 dagar sedan

Våffeldagen – De godaste våfflorna och de bästa tillbehören

Våffeldagen infaller den 25/3 varje år, och jag älskar våfflor. Det är ju så enkelt att göra och går alltid hem hos barn och vuxna. Jag har börjat bjuda på våfflor när ja...
https:
199 dagar sedan

Energidryck för biotransformation och leverstöd

Energidryck som jag aldrig trodde att jag skulle dricka är nu lika självklart som mina barn eller min sallad. Haha! Det är ju dock inte en sån med bubblor som ger mig vin...
https:
206 dagar sedan

Förbereda mat att ha i kylen – Rädda vardagsmaten

Förbereda mat att ha i kylen och att laga otroliga mängder mat är för mig inte samma sak. Jag älskar inte att äta samma mat i sju dagar i rad, däremot älskar jag att ha saker f...
https:
207 dagar sedan

Hummus utan olja – den godaste tycker jag

Hummus utan olja är för många ett stort frågetecken, eftersom de lärt sig att ha olivolja i. Jag tycker det är bättre att lägga olivoljan på toppen i så fall, som garnityr. Jag...
https:
212 dagar sedan

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med röd...
jillsmat.se
214 dagar sedan

Vad är aleppotvål och hur använder jag den?

Aleppotvål måste vara den bästa tvålen som finns i hela världen. Visst låter det helt överdrivet? Haha! Men alltså, på allvar, jag älskar denna tvålbit, och den kan användas ti...
https:
221 dagar sedan

Tyngdtäcke – Allt du behöver veta + test av eko från Qoali

Tyngdtäcke är ett efterfrågat ämne i mina kanaler, och jag har fått mängder av frågor från er som jag kommer att besvara i detta inlägg. Jag och min dotter har testat varsitt...
https:
239 dagar sedan

Pesto Rosso – enkelt och gott, måste testas!

Pesto Rosso En perfekt god och enkel sås/dipp Som utlovat! Funkar perfekt till grönsakspasta, som god dipp till grönsaker eller på ett fröknäcke. Jag älskar när man kan använ...
https:
241 dagar sedan

Vad är näringsjäst, och hur använder jag det?

Vad är näringsjäst? Så skriver de flesta till mig när jag tipsar om det. Så jag tänkte att det är lika bra att jag skriver ett sånt här inlägg som ni brukar älska när jag gör...
https:
275 dagar sedan

Gå med i Tobiasregistret!

Gå med i Tobiasregistret! Din hjälp behövs. Är du inte stamcellsdonator tycker jag att du också ska gå med NU. Det tar ungefär min att anmäla sig på Tobiasregistret.se Du sk...
https:
281 dagar sedan

Glutenfritt LCHF-julbröd

Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick sena...
jillsmat.se
283 dagar sedan

Hemmagjord dressing och smaksatt olja

Hemmagjord dressing till sallad är så gott! Men jag upplever att jag gör det allt för sällan. Min intention är att alltid ha en flaska i kylen, men det blir sällan så. Speciell...
https:
287 dagar sedan

Ljusterapi hemma – ljusterapilampa och bättre humör

Ljusterapi hemma, fungerar det? Måste man gå till en speciell anläggning eller fungerar det med en mindre variant att ha hemma? Jag har testat en en tid nu och jag märker fakti...
https:
294 dagar sedan

Glutenfritt havreknäcke – till vardag och fest

Glutenfritt havreknäcke, som är knaprigt, gott och enkelt att göra. Jag älskar det här knäcket, och receptet har jag i grunden tagit från min bästis Linnea från Superfood...
https:
300 dagar sedan

Lesscarbs köksprylar – Riva, hacka, skiva och klippa

Lesscarbs köksprylar – Ett vanligt önskemål är att veta mer om mina köksprylar. Frågorna handlar om specifika köksprodukter, och för att samla ihop det hela och inte ha e...
https: